Sposób przygotowania:
Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Mięso opłukać osuszyć, pokroić w kostkę obtoczyć w mące. Mięso podsmażyć z każdej strony, przełożyć do rondla. Do mięsa dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz startą marchew.
Całość zalać bulionem i gotować około 40 minut.
W tym czasie gdy mięso będzie się gotowało poszatkować kapustę włoską. Cebulę pokroić w talarki, paprykę i pieczarki w kostkę.
Warzywa oprócz papryki dodać do gulaszu. Chwile gotować razem. Dodać paprykę i gotować jeszcze 10 minut.
Dodać kapustę włoską, doprawić do smaku, gotować wszystko do miękkości kapusty.
Całość zalać bulionem i gotować około 40 minut.
W tym czasie gdy mięso będzie się gotowało poszatkować kapustę włoską. Cebulę pokroić w talarki, paprykę i pieczarki w kostkę.
Warzywa oprócz papryki dodać do gulaszu. Chwile gotować razem. Dodać paprykę i gotować jeszcze 10 minut.
Dodać kapustę włoską, doprawić do smaku, gotować wszystko do miękkości kapusty.