Sposób przygotowania:
Dyniowy gulasz z karkówką
Bakłażana kroję w plastry obficie sole i odstawiam na 30 minut. Spłukuję zimną wodą, kroję w kostkę i przesmażam na oleju.Paprykę kroję w kostkę. Cebulę i karkówkę także. Marynatę robię z cebuli, czosnku, dodaję sól, pieprz, rozmaryn, karkówkę, ocet, wino, majeranek i odstawiam na noc Przekładam do brytfanny i na wolnym ogniu duszę, podlewając wodą od czasu do czasu.Dynię, kroję w kostkę ale wcześniej obieram ją i pozbawiam pestek. Bakłażana kroję w plastry obficie sole i odstawiam na 30 minut. Spłukuję zimną wodą, kroję w kostkę i przesmażam na oleju, podlewam wodą. Dodaję paprykę pokrojoną cukinię, dolewam przecier pomidorowy i sos lutenica. Warzywa duszę do miękkości. Pod koniec dodaję karkówkę, doprawiam przyprawą grecką, solą, pieprzem.