IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Gulasz z karkówki z marchewką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekko zmieniona wersja tradycyjnego gulaszu.

Gulasz z karkówki z marchewką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z karkówki z marchewką.

 

  • 700 gram karkówka bez kości,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki przecier pomidorowy,
  • do smaku Pieprz czarny Indyjski,
  • sól do smaku,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z karkówki z marchewką.
Karkówkę umyć i pokroić na dość duże kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej do wysokiej patelni i mocno obsmażyć z wszystkich stron. Zarumienione mięso zalać wodą, trochę posolić i gotować aż do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, marchewki i pietruszkę obrać i umyć, następnie zetrzeć na grubej tarce i wrzucić do gotującego się mięsa, dodać przecier i wszystko wymieszać. Gotować aż warzywa będą miękkie. Gulasz doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego!
Gulasz z karkówki z marchewką.
Karkówkę wrzucić na rozgrzany olej do wysokiej patelni i mocno obsmażyć z wszystkich stron.
Gulasz z karkówki z marchewką.
Zarumienione mięso zalać wodą, trochę posolić i gotować aż do miękkości.
Gulasz z karkówki z marchewką.
Warzywa zetrzeć i gotować aż warzywa będą miękkie.
Gulasz z karkówki z marchewką.
Gulasz doprawić do smaku pieprzem i solą.