p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Gulasz z kaszą a'la mexicana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z kaszą z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej

Gulasz z kaszą a'la mexicana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z kaszą a'la mexicana

 

  • 60 dag mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 1 kostka do mięsa z papryką Knorr
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/4 łyżeczki kuminu Kotanyi
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1/4 łyżeczki marynaty czosnkowej Kotanyi
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Gulasz z kaszą a'la mexicana
Przygotowujemy marynatę do mięsa, do metalowej miski wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy kostkę do mięsa z papryką, którą rozcieramy za pomocą widelca, dosypujemy pozostałe przyprawy, po łyżeczce majeranku i czerwonej papryki, oraz po 1/4 łyżeczki chilli, kuminu i czosnkowej marynaty, dokładnie łączymy składniki i dodajemy do niej mięso pokrojone w dość drobną kostkę. Marynata ma pokryć wszystkie kawałki mięsa i wstawiamy miskę do lodówki na 30 minut. Gdy czas marynowania dobiegnie końca, rozgrzewamy patelnię, podsmażamy kawałki mięsa, odwracamy je i układamy na mięsie cebulę pokrojoną w piórka, przykrywamy pokrywką, podsmażamy mięso z drugiej strony, cebula w tym czasie mięknie, wlewamy 400 ml wrzącej wody i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie i uzyskamy aromatyczny sos, zagęszczaczem jest w tym przypadku cebula. Gdy mięso i sos jest gotowy podajemy z kaszą jęczmienną i buraczkami.
Gulasz z kaszą a'la mexicana
Mięso gulaszowe z wieprzowiny kroimy w dość drobną kostkę
Gulasz z kaszą a'la mexicana
do metalowej miski wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy kostkę do mięsa z papryką, którą rozcieramy za pomocą widelca, dosypujemy pozostałe przyprawy, po łyżeczce majeranku i czerwonej papryki, oraz po 1/4 łyżeczki chilli, kuminu i czosnkowej marynaty
Gulasz z kaszą a'la mexicana
podsmażamy kawałki mięsa, odwracamy je i układamy na mięsie cebulę pokrojoną w piórka
Gulasz z kaszą a'la mexicana
podsmażamy mięso z drugiej strony, cebula w tym czasie mięknie,