Sposób przygotowania:
Gulasz z kaszą a'la mexicana
Przygotowujemy marynatę do mięsa, do metalowej miski wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy kostkę do mięsa z papryką, którą rozcieramy za pomocą widelca, dosypujemy pozostałe przyprawy, po łyżeczce majeranku i czerwonej papryki, oraz po 1/4 łyżeczki chilli, kuminu i czosnkowej marynaty, dokładnie łączymy składniki i dodajemy do niej mięso pokrojone w dość drobną kostkę. Marynata ma pokryć wszystkie kawałki mięsa i wstawiamy miskę do lodówki na 30 minut. Gdy czas marynowania dobiegnie końca, rozgrzewamy patelnię, podsmażamy kawałki mięsa, odwracamy je i układamy na mięsie cebulę pokrojoną w piórka, przykrywamy pokrywką, podsmażamy mięso z drugiej strony, cebula w tym czasie mięknie, wlewamy 400 ml wrzącej wody i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie i uzyskamy aromatyczny sos, zagęszczaczem jest w tym przypadku cebula. Gdy mięso i sos jest gotowy podajemy z kaszą jęczmienną i buraczkami.