Sposób przygotowania:
Miodowe żeberka duszone z warzywami
1. Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Miód, olej, przyprawę do mięs oraz pieprz wymieszać ze sobą dokładnie. Wrzucić mięso, natrzeć każdy kawałek marynatą, wstawić na minimum godzinę do lodówki.
2. Żeberka obsmażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony i przełożyć do garnka.
3. Na oleju po smażeniu mięsa podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę, aż się zezłoci.
4. Cebulę wrzucić do garnka z mięsem. Dolać wody, by przykryła żeberka do połowy. Zakryć garnek, dusić przez godzinę na wolnym ogniu.
5. Warzywa umyć i obrać. Marchew pokroić w plasterki, pietruszkę i seler w półplasterki. Dodać do mięsa, wymieszać, dusić jeszcze pół godziny od czasu do czasu mieszając.
2. Żeberka obsmażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony i przełożyć do garnka.
3. Na oleju po smażeniu mięsa podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę, aż się zezłoci.
4. Cebulę wrzucić do garnka z mięsem. Dolać wody, by przykryła żeberka do połowy. Zakryć garnek, dusić przez godzinę na wolnym ogniu.
5. Warzywa umyć i obrać. Marchew pokroić w plasterki, pietruszkę i seler w półplasterki. Dodać do mięsa, wymieszać, dusić jeszcze pół godziny od czasu do czasu mieszając.