Sposób przygotowania:
Gulasz z marchewką i pieczarkami
Mięso pokroić w duże kostki, przyprawić pieprzem. Marchew obrać pokroić w grube kawałki, pieczarki po umyciu pokroić na pół. Boczek pokroić z cebulą i czosnkiem w drobną kostkę. W garnku podsmażyć boczek, aby się wytopił, dodać cebulę z posiekanym czosnkiem, podsmażać kilka minut mieszając. Następnie dorzucić marchew oraz pieczarki i chwilę podsmażać. Podsmażone składniki przełożyć do miski, a w tym samym garnku roztopić masło. Mięso obtoczyć w mące i podsmażyć mocno na rumiano w garnku. Dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz bulion. Gotować ok. 20 min. Następnie dodać puszkę pomidorów oraz podsmażone składniki. Gotować do miękkości mięsa. Następnie doprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze kilkanaście minut. Na koniec dodać śmietankę.