LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

gulasz z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny , lekki obiadek , dla mięsożerców:)

gulasz z mięsa mielonego

Składniki:

gulasz z mięsa mielonego

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego np z szynki
  • 0,5kg mięsa mielonego np wieprzowego
  • 2 średnie cebule
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 łyzka posiekanego koperku
  • pieprz, sól
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • 1 litr gorącego bulionu
  • mąka
  • olej

 

 

 

Sposób przygotowania:

gulasz z mięsa mielonego
Cebule siekamy drobno, wrzucamy na patelnie i przesmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso i co jakis czas mieszamy.. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem , dodajemy wcześniej obrane i pokrojone w plastry marchew i pietruszkę. Solimy i pieprzymy do smaku, wrzucamy listek, ziele . Gotujemy ok. 30 minut co jakiś czas mieszając. Zagęszczamy odrobiną mąki . Przyprawiamy posiekanym koperkiem. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.