Sposób przygotowania:
Gulasz z suszonymi grzybami i ogórkiem konserwowym
Grzyby opłukujemy pod bieżącą woda. Zalewamy dwoma szklankami wody i czekamy aż napęcznieją. Gotujemy je w tej samej wodzie co się moczyły do czasu aż staną się miękkie.
Pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na patelni do czasu aż się ładnie zrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
Gdy cebula zmięknie, to przekładamy zawartość patelni do garnka. Dokładamy grzyby z wodą. Dolewamy bulion. Dusimy pod przykryciem ok. 1 h.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w półplasterki ogórki. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez ok. 15 min.
Pokrojone w kostkę mięso podsmażamy na patelni do czasu aż się ładnie zrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
Gdy cebula zmięknie, to przekładamy zawartość patelni do garnka. Dokładamy grzyby z wodą. Dolewamy bulion. Dusimy pod przykryciem ok. 1 h.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w półplasterki ogórki. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez ok. 15 min.