patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz z mięsa mielonego wołowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Znakomity gulasz z mięsa wołowego mielonego nadaje się do tradycyjnego chleba albo makaronu czy ryżu.

Gulasz z mięsa mielonego wołowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z mięsa mielonego wołowego

 

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 słoik przetartych pomidorków lub przecieru
  • 0.5 l wody
  • pieprz, sól, czosnek granulowany, słodka papryka, koperek suszony
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsa mielonego wołowego
Mięso wkładam do miski, doprawiam przyprawami. Cebulę kroję w grubą kostkę. Czosnek kroję bardzo drobno. Na rozgrzaną oliwę wkładam cebulę i czosnek. Wszystko smażę ok 2 minut a następnie dodaję mięso.

Mięso smażę ok 5 minut aż będzie zarumienione. W osobnym naczyniu w 0.5 l wody rozprowadzam 3 łyżki koncentratu pomidorowego. A następnie dodaję 1 słoik 350 ml zmiksowanych pomidorów. Dodaję pieprz,sól i czosnek granulowany.

Mieszam. Całość wylewam do smażącego mięsa na patelni. Całość duszę ok 10 min aż gulasz stanie się bardziej gęsty. Na koniec posypuję suszonym koprem.

Smacznego.
Gulasz z mięsa mielonego wołowego
Gotowe mięso mielone wołowe przekładam do miseczki.
Gulasz z mięsa mielonego wołowego
Do mięsa dodaję wszytskie przyprawy i dokładnie ze sobą mieszam.
Gulasz z mięsa mielonego wołowego
Czosnek kroję w dobną kostkę. Nie musi być równa.
Gulasz z mięsa mielonego wołowego
Do wody z koncentratem dodaję przecier z pomidorów. Dodaję na koniec pieprz i sól oraz czonske granulowany.