motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z mięsem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny gulasz mięsny z kolorową papryczką i pomidorami. Najlepiej smakuje podawany z białym pieczywem.

Gulasz z mięsem i papryką

Składniki:

Gulasz z mięsem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsem i papryką
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.

Oczyszczone papryki kroimy w słupki, ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do duszonego mięsa. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie miksujemy. Dodajemy do gulaszu, doprowadzamy do wrzenia, dusimy jeszcze ok. 10 minut i doprawiamy do smaku.