Sposób przygotowania:
Gulasz z mięsem i papryką
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.
Oczyszczone papryki kroimy w słupki, ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do duszonego mięsa. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie miksujemy. Dodajemy do gulaszu, doprowadzamy do wrzenia, dusimy jeszcze ok. 10 minut i doprawiamy do smaku.
Oczyszczone papryki kroimy w słupki, ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do duszonego mięsa. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie miksujemy. Dodajemy do gulaszu, doprowadzamy do wrzenia, dusimy jeszcze ok. 10 minut i doprawiamy do smaku.