Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Do garnka wlać wodę i zagotować. Mięso pokroić w niedużą kostkę. Następnie mięso przyrumienić na rozgrzanej patelni z olejem. Potem przełożyć do garnka z gotującą wodą. Cebule obrać i pokroić w pół plastry i również wrzucić do garnka.
Dodać listki laurowe i odrobinę soli, gotować aż mięsko będzie prawie miękkie. W międzyczasie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plastry.
Ziemniaki też pokroić w średnią kostkę. Gdy mięsko będzie prawie miękkie dodać pokrojone warzywa, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gotować jeszcze aż warzywa i mięsko będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawić jeszcze do smaku solą jeśli potrzeba.
Dodać listki laurowe i odrobinę soli, gotować aż mięsko będzie prawie miękkie. W międzyczasie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plastry.
Ziemniaki też pokroić w średnią kostkę. Gdy mięsko będzie prawie miękkie dodać pokrojone warzywa, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gotować jeszcze aż warzywa i mięsko będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawić jeszcze do smaku solą jeśli potrzeba.