Sposób przygotowania:
Gulasz w wieprzowiną, kurkami i papryką
Mięso i paprykę kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę w piórka, czosnek drobno siekamy. Kurki zalewamy ciepłą wodą i miodem.(Po 10-15 minutach odsączamy). Mięso wrzucamy na patelnię, dodajemy cebulę i czosnek, doprawiamy ziołami i wegetą, zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem jakieś 15 minut. Kurki odsączamy. Następnie dodajemy paprykę i kurki. chilli, pieprz - dusimy kolejne 15 minut. Gdy mięso jest miękkie, mąkę rozrabiamy w wodzie - i przez sitko dodajemy do gotującego się sosu - mieszamy. Ziemniaki ścieramy na grubej tarce, dodajemy mąkę, wegetę, pieprz i jajko - mieszamy. Nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron. Sos nakładamy na placki :)