anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Gulasz z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre danie, które można zrobić na szybko i na pewno zasmakuje każdemu. Polecam bardzo gorąco.

Gulasz z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gulasz z mięsem i warzywami

 

  • pół kostki margaryny
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 0,5 puszki fasoli czerwonej
  • 0,5 puszki fasoli białej
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 litr wody
  • 2 łyżki mąki + pół szklanki wody
  • kucharek, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsem i warzywami
Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Cebulę poszatkować. Podsmażyć na margarynie. Mięso pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć do średniej miękkości mięsa.

Zalać 1 litrem wody. Dodać pieczarki. Gdy się zagotuje dodać odsączone z zalewy fasole czerwoną i białą. Jeszcze chwilę pogotować do miękkości mięsa.

Pod koniec mąkę i wodę wymieszać ze sobą i wlać do garnka z mięsem. Wymieszać, doprowadzić do zagotowania i przyprawić wg uznania.  
Gulasz z mięsem i warzywami
Na sam początek w garnku podsmażyć margarynę i cebulę.
Gulasz z mięsem i warzywami
Następnie mięso pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą.
Gulasz z mięsem i warzywami
Dodawać kolejne składniki i mieszać. Doprowadzić do wrzenia.
Gulasz z mięsem i warzywami
Mąkę wymieszać z wodą i wlać do garnka. Wymieszać. Przyprawić.
Gulasz z mięsem i warzywami
Gulasz z mięsem i warzywami- bardzo dobre.
Gulasz z mięsem i warzywami
Gulasz z mięsem i warzywami- bardzo dobre.