Sposób przygotowania:
Gulasz z ziemniakami i warzywami
Mięso umyć,osuszyć i oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Pokroić w kostkę o boku 1 cm. Do miski wycisnąć sok z cytryny,dodać przyprawę do gulaszu wymieszać i wrzucić pokrojone mięso. Dokładnie wymieszać. Najlepiej dłonią, aby marynata dobrze wmasowała się w mięso. Przełożyć do pojemnika próżniowego,odessać powietrze i pozostawić na noc. Drugi dzień: Zamarynowane mięso obsmażyć na łyżce margaryny na rumiano. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki i zeszklić na pozostałej margarynie (przygotować sobie większy garnek aby potrawę dobrze się mieszało). Ziemniaki obrać,umyć i także pokroić w pół plasterki. Do zeszklonej cebuli dodać koncentrat,słodką paprykę w proszku i półtorej szklanki wody,zamieszać a następnie wrzucić obsmażone mięso i ziemniaki. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości składników. W między czasie papryki umyć i pozbawić gniazd nasiennych. Żółta i czerwoną paprykę pokroić w kostkę średniej wielkości,a zieloną pokroić w pół plasterki. Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodać wszystkie pokrojone warzywa,wlać szklankę wody i nadal dusić do miękkości wszystkich składników. Gdy wszystko będzie miękkie zdjąć garnek z ognia i doprawić pieprzem. Podawać gorące. Zapraszam i smacznego!