Sposób przygotowania:
Gulasz z młodą kapustkąI
1. Kapustę kroję bardzo drobno, marchew obieram ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję Vegetę i gotuję około 30 minut.
II
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam solą, papryką ostrą oraz słodką, mieszam i dodaję do cebuli. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości mięsa. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie mięso z pieczarkami przekładam do kapusty. Dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do zagotowania.
III
3. Danie gotowe.
4. Smacznego