Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz z młodą kapustką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sezon na młodą kapustę się już zaczął, dlatego mam dla Was doskonałą, pyszna propozycje na obiad. Takiego gulaszu jeszcze nie kosztowałeś/aś, wypróbuj przekonaj się sam.

Gulasz z młodą kapustką

Składniki:

Gulasz z młodą kapustką

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • ½ kg pieczarek
  • 1 główka kapusty młodej
  • 1 duża marchew
  • 1 cebula
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżka Vegety

Sposób przygotowania:

Gulasz z młodą kapustką

I

Gulasz z młodą kapustką
Przygotowanie kapusty, bardzo drobo kroimy. Przygotowanie marchwi, obieramy i ścieramy na tarce.

1. Kapustę kroję bardzo drobno, marchew obieram ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję Vegetę i gotuję około 30 minut.

II

Gulasz z młodą kapustką
Przygotowanie grzybów, mięsa, doprawienie oraz zagęszczenie.

2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam solą, papryką ostrą oraz słodką, mieszam i dodaję do cebuli. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości mięsa. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie mięso z pieczarkami przekładam do kapusty. Dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do zagotowania.

III

3. Danie gotowe.
4. Smacznego