lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Gulasz z ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz wołowy lub wieprzowy świetnie nadaje się na obiad. Dobrze podawać go z dodatkami lub z chlebem.

Gulasz z ogórkami

Składniki:

Gulasz z ogórkami

 

  • 1 kg mięsa wołowe lub wieprzowe
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • sól
  • przyprawa do gulaszu
  • olej do smażenia
  • mąka

Sposób przygotowania:

Gulasz z ogórkami
Oczyszczone mięso pokroić w kostkę. Mięso lekko posolić z obydwóch stron i rumienić na rozgrzanym oleju. Po chwili dolać wodę. Do przyrumienionego mięsa dodać przyprawę do gulaszu i jeszcze dusić pod przykryciem. Umytą i oczyszczoną z ziarenek paprykę pokroić w kostkę. Cebulę obierać i posiekać w niedużą kostkę, Ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Składniki te dodać pod koniec do duszonego pod przykryciem mięsa. Do gulaszu dodać wodę, gdyż zapewne ta wcześniejsza wyparuje. Sos zagęścić mąką.