Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z cukinią i pieczarkami
Mięso pokroić w paski lub kostkę , pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka . Z cukinii usunąć pestki i pokroić w pół plasterki ., a marchew w talarki . Włożyć mięso posypane papryką ( 1 łyżeczka ) i pieprzem ( 1/2 łyżeczki ) , listek laurowy , ziele angielskie, cebulę i Bulionetkę do garnka - zalać wodą . Zagotować i dusić pod przykryciem 1,5 godziny na małym gazie . Dołożyć pieczarki , marchew i cukinię i dalej dusić 30 minut . Doprawić sos do smaku maggi , pieprzem, mieloną papryką i solą . Rozetrzeć mąkę z olejem ( tzw. zimna zasmażka ) i zaciągnąć gulasz by się zagęścił . Zagotować .Posypać pokrojoną natką pietruszki .
Podawać w miseczkach z pieczywem lub z ziemniakami puree , kaszą lub kluskami ( śląskie , kopytka )
Podawać w miseczkach z pieczywem lub z ziemniakami puree , kaszą lub kluskami ( śląskie , kopytka )