justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz idealnie komponuje się z kaszą gryczaną lub ryżem.

Gulasz z papryką i pieczarkami

Składniki:

Gulasz z papryką i pieczarkami

 

  • mięso na gulasz 1 kg
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu 3 łyżki
  • vegeta 1 łyżka
  • bulion wołowy 1/2 l
  • marchew 1 szt.
  • pieczarki 30dag
  • cebula 2 szt.
  • papryka 1 szt.
  • pietruszka 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Gulasz z papryką i pieczarkami
Cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki drobno pokroić. Wrzucić na blachę, podlać 1/2szkl. wody, doprawić solą, vegetą i pieprzem i zapiec około15 minut, żeby warzywa były miękkie. Mięso doprawić przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem i vegetą. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Dodać warzywa, drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko zalać bulionem i gotować około godziny, żeby wszystko było miękkie. Bulionu można dolać jeśli gulasz będzie zbyt gęsty.