WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Gulasz z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczny i sycący gulasz wołowy z pieczarkami w śmietankowo - paprykowym, gęstym sosie. Idealny obiad na jesień.

Gulasz z pieczarkami

Składniki:

Gulasz z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami

Mięso

Gulasz z pieczarki
Mięso przesmażamy razem z cebulką na złoty kolor.

Mięso wołowe kroimy na kawałki, oprószamy lekko mąką i podsmażamy na odrobinie oliwy do przyrumienienia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy razem z mięsem i przekładamy do garnka.

Pieczarki

Gulasz z pieczarki
Pieczarki oczyszczamy i podsmażamy na patelni.

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, aż odparują wodę. Przekładamy do garnka z podsmażonym mięsem.

Duszenie

Gulasz z pieczarki
Gulasz gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem.

Do mięsa z cebulą i pieczarkami wlewamy śmietanę, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie oraz papryki. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.

Dusimy razem do miękkości mięsa, doprawiamy do smaku i podajemy z ulubionymi dodatkami.