Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka
Mięso myjemy i obsuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski, posypujemy solą, białym pieprzem i curry, mieszamy i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym gazie.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista, dodajemy pokrojone mięso i smażymy razem przez kilka minut.
Przekładamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy do miękkości, dolewamy przecier pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista, dodajemy pokrojone mięso i smażymy razem przez kilka minut.
Przekładamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy do miękkości, dolewamy przecier pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.