Sposób przygotowania:
Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią
Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz słodka czerwoną papryką. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na patelni lub w garnku.
Dokładamy mięso, mieszamy. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Pomidory oraz cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekana natkę pietruszki oraz przyprawy: sól, pieprz, chilli.
Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną.
Na wierzchu rozkładamy kawałki sera feta.
Dokładamy mięso, mieszamy. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Pomidory oraz cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekana natkę pietruszki oraz przyprawy: sól, pieprz, chilli.
Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną.
Na wierzchu rozkładamy kawałki sera feta.