Sposób przygotowania:
Gulasz z dynią i kalafioremETAP 1
Jedną cebulę obieramy, kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy. Do zrumienionej dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Całość razem smażymy, by powstał sos pomidorowy.
ETAP 2
Między czasie umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Dodajemy do niego musztardę oraz przyprawy do smaku.
ETAP 3
Tak przygotowane mięso dokładnie przysmażamy na przyrumienionej i pokrojonej w kostkę drugiej cebuli. Gotowe mięso łączymy z sosem pomidorowym. Całość podlewamy delikatnie wodą i dusimy razem około 0,5 godziny.
ETAP 4
Między czasie dynie kroimy w kostkę. Dodajemy ją do gulaszu, gdy mięso jest już miękkie. Dynia szybko się gotuje, więc nie trzeba jej długo poddawać obróbce cieplnej.
ETAP 5
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Ugotowany, odcedzony dodajemy do gulaszu pod koniec gotowania.
Na koniec dodajemy także posiekaną natkę pietruszki. Całość zagotowujemy i ostatecznie doprawiamy do smaku.
Gotowe danie porcjujemy na talerze. Dekorujemy świeżą natką pietruszki oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Gotowe!