Sposób przygotowania:
Gulasz z podrobów
usunąć części niejadalne i podroby dokładnie umyć.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć serca pokrojone w paski i obtoczone w mące. Następnie przełożyć do rondla i podlać wodą, posolić i dalej dusić.
Ozory wrzucić na gorącą wodę, trochę podgotować, wyjąć, przestudzić, zdjąć skórę i pokroić w paski a następnie dodać do serc i dalej dusić.
Grube przewody usuwamy z nerek przekroić w wzdłuż, szybko obgotować, przestudzone pokroić w paski i połączyć z podrobami.
Z tłuszczu i mąki przygotować zasmażkę dodać do podrobów i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć serca pokrojone w paski i obtoczone w mące. Następnie przełożyć do rondla i podlać wodą, posolić i dalej dusić.
Ozory wrzucić na gorącą wodę, trochę podgotować, wyjąć, przestudzić, zdjąć skórę i pokroić w paski a następnie dodać do serc i dalej dusić.
Grube przewody usuwamy z nerek przekroić w wzdłuż, szybko obgotować, przestudzone pokroić w paski i połączyć z podrobami.
Z tłuszczu i mąki przygotować zasmażkę dodać do podrobów i doprawić do smaku solą i pieprzem.