Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Gulasz z podrobów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry gulasz polecam...

Gulasz z podrobów

Składniki:

Gulasz z podrobów

 

  • 45 dag serca
  • 20 dag ozory
  • 20 dag nerki
  • 20 dag cebula
  • 10 dag mąka
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Gulasz z podrobów
usunąć części niejadalne i podroby dokładnie umyć.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć serca pokrojone w paski i obtoczone w mące. Następnie przełożyć do rondla i podlać wodą, posolić i dalej dusić.
Ozory wrzucić na gorącą wodę, trochę podgotować, wyjąć, przestudzić, zdjąć skórę i pokroić w paski a następnie dodać do serc i dalej dusić.
Grube przewody usuwamy z nerek przekroić w wzdłuż, szybko obgotować, przestudzone pokroić w paski i połączyć z podrobami.
Z tłuszczu i mąki przygotować zasmażkę dodać do podrobów i doprawić do smaku solą i pieprzem.