Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Gulasz z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz posypany natką pietruszki podawać z kładzionymi kluskami lub ryżem ugotowanym na sypko i z surówką.

Gulasz z ryby

Składniki:

Gulasz z ryby

 

  • 60 dkg filetów rybnych z makreli (ostroboka),
  • 1,5 łyżki mąki,
  • 2-3 łyżki oleju
  • 20 dkg cebuli,
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego,
  • 125 ml śmietany,
  • sól,
  • papryka sproszkowana do smaku,
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z ryby
Opłukane filety osuszyć,pokrajać w kostkę,oprószyćsolą i papryką, obtoczyć w mące. Rybę obsmażyć na części rozgrzanegotłuszczu. Cebulępokrajaćdrobnow kostkę, zrumienić na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Rybę z dodatkiem cebuli, papryki i soli, zalać szklanką gorącej wody i wolno dusić na płytce cieplnej 15-20 min; Doryby dodaćpastępomidorowąorazśmietanęwymieszanązłyżeczkąmąki,solą, szczyptą cukruizagotować.