Sposób przygotowania:
Gulasz z serc drobiowych wg Joli
Serca drobiowe odmaczamy w zimnej wodzie, usuwamy wszelkie zanieczyszczenia w postaci krwi i gotujemy je w wodzie prawie do miękkości. Następnie studzimy, wycinamy żyłki i kanaliki (u mnie te resztki zjada pies), a resztę kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy ją na patelnię z łyżką oleju i lekko ją dusimy. Wsypujemy do cebuli pokrojone serca i razem przesmażamy, doprawiając delikatnie solą i chilli. Dodajemy bulionetki pieczeniowe, mieszamy, podlewamy wrzącą wodą i dusimy do miękkości. W razie potrzeby uzupełniamy wrzącą wodą. Zagęszczamy skrobią wymieszaną w małej ilości wody i jeszcze chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje. Podajemy z ugotowana kaszą jęczmienną i buraczkami.