madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 560]

Gulasz z serc z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięciutkie serduszka pokrojone na kawałki z dodatkiem leśnych grzybów i sosu pieczeniowego. Do tego duszone ziemniaki. Pycha.

Gulasz z serc z grzybami

Składniki:

Gulasz z serc z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc z grzybami

ETAP 1:

Gulasz z serc z grzybami
Żołądki drobiowe gotujemy w osolonej wodzie

Oczyszczone serca drobiowe wkładamy do garnka i zalewamy wodą, solimy. Gotujemy do momentu aż będą miękkie. Odcedzamy.

ETAP 2:

Gulasz z serc z grzybami
Podsmażamy serca z cebulką na rozgrzanym oleju

Serduszka kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę a oczyszczone grzyby w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażam serca z cebulką oraz grzybami.

ETAP 3:

Gulasz z serc z grzybami
Do gulaszu dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu

Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Podlewamy wodą i dusimy aż grzyby zmiękną.

ETAP 4:

Gulasz z serc z grzybami
Gulasz zagęszczamy i przyprawiamy do smaku

Na samym końcu dodajemy kostki pieczeniowe lub tak jak ja sos domowy pozostały po pieczeniu mięsa. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli zachodzi taka potrzeba zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Podajemy z duszonymi ziemniakami.