Sposób przygotowania:
Gulasz z serc z grzybamiETAP 1:
Oczyszczone serca drobiowe wkładamy do garnka i zalewamy wodą, solimy. Gotujemy do momentu aż będą miękkie. Odcedzamy.
ETAP 2:
Serduszka kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę a oczyszczone grzyby w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażam serca z cebulką oraz grzybami.
ETAP 3:
Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Podlewamy wodą i dusimy aż grzyby zmiękną.
ETAP 4:
Na samym końcu dodajemy kostki pieczeniowe lub tak jak ja sos domowy pozostały po pieczeniu mięsa. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli zachodzi taka potrzeba zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Podajemy z duszonymi ziemniakami.
danielek
madzik323
Też tak myślę:)