ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku, młodym lubczykiem, przyprawiony mielonym kminkiem, majerankiem z dodatkiem przecieru pomidorowego oraz smażonych pieczarek.

Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku
Jeden seler i dwie marchewki obieramy a potem kroimy w kosteczkę. Serca drobiowe myjemy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu usuwamy zbędny tłuszcz i kroimy na drobno.

Do garnka wrzucamy pokrojony seler, marchewkę, serca oraz usmażone wcześniej pieczarki.

Zalewamy wodą, kładziemy dwa liście laurowe, pięć sztuk ziela angielskiego i sól.

Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone liście czosnku oraz liście młodego lubczyku i pora pokrojonego w paseczki.

Kiedy wszystko zmięknie dodajemy pół małego koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki kminku oraz majeranku.

Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Podajemy z ziemniakami.
Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku
Jeden seler obieramy a potem kroimy w kosteczkę.
Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku
Ugotowane serca kroimy na drobno, usuwamy z nich zbędny tłuszcz.
Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku
Dwie marchewki obieramy i kroimy w kosteczkę.
Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku
Liście czosnku oraz młody lubczyk kroimy na drobno.