Sposób przygotowania:
Gulasz z serc drobiowych z liśćmi czosnku
Jeden seler i dwie marchewki obieramy a potem kroimy w kosteczkę. Serca drobiowe myjemy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu usuwamy zbędny tłuszcz i kroimy na drobno.
Do garnka wrzucamy pokrojony seler, marchewkę, serca oraz usmażone wcześniej pieczarki.
Zalewamy wodą, kładziemy dwa liście laurowe, pięć sztuk ziela angielskiego i sól.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone liście czosnku oraz liście młodego lubczyku i pora pokrojonego w paseczki.
Kiedy wszystko zmięknie dodajemy pół małego koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki kminku oraz majeranku.
Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Podajemy z ziemniakami.
Do garnka wrzucamy pokrojony seler, marchewkę, serca oraz usmażone wcześniej pieczarki.
Zalewamy wodą, kładziemy dwa liście laurowe, pięć sztuk ziela angielskiego i sól.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone liście czosnku oraz liście młodego lubczyku i pora pokrojonego w paseczki.
Kiedy wszystko zmięknie dodajemy pół małego koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki kminku oraz majeranku.
Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Podajemy z ziemniakami.