Sposób przygotowania:
Gulasz z serc indyczych ryż i buraczki
Serca indycze oczyścić, wymoczyć i zalać czystą wodą . Dodać cebulę posiekaną i marchewkę w całości, doprawić solą i majerankiem i jarzynką, ugotować serca do miękkości. Buraczki umyć, odciąć korzenie, zalać wodą i ugotować w łupinie. Po ugotowaniu obrać ze skórki. Ryż ugotować z dodatkiem soli, pieprzu i suszonych pomidorów w proporcji 1 szkl ryżu na 2 szkl wody. Pozostawić pod przykryciem. Ugotowane serca wyjąć z bulionu , marchewkę również i pokroić na plasterki. Wrzucić wszystko ponownie do bulionu. Dodać posiekany drobniutko czosnek i gotować odparowując. Mąkę rozrobić w malej ilości wody i dodać do gulaszu pod koniec gotowania. doprowadzić do wrzenia i zestawić z ognia. Ugotowane i obrane buraczki przekroić dekoracyjnie lub na zwykłe plastry. Na patelni zagotować wino z cukrem aż wytworzy się syrop. Dodać buraczki i obracać je gotując ok 5-7 min. Podawać na talerzu porcje ryżu, gulaszu i buraczków.