MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz z soserem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gulasz z cebulą na niedzielny obiad.

Gulasz z soserem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z soserem

 

  • 300g mięsa - łopatki wieprzowa
  • 3 łyżeczki soser
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 100ml wody
  • świeży koperek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z soserem
Mięso opłukujemy i kroimy w kostkę - 2 cm. Rozgrzewamy patelnie teflonową , wsypujemy mięso i smażymy przez 7 minut , mieszając, aby przyrumieniło się na brązowy kolor. Następnie wlewamy olej i smażymy przez 5 minut. Do mięsa wlewamy wodę , dodajemy 1 łyżeczkę proszku soser, sól, pieprz , przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 minut. Cebule obieramy i kroimy w piórka, wsypujemy na mięso , mieszamy , przykrywamy pokrywką patelnie i dusimy jeszcze przez 10 minut. Następnie wsypujemy 2 łyżeczki soseru ,który zagęści delikatnie sos i doda smaku,pieprz, sól i mieszamy , gotujemy przez 2 minuty i podajemy gorący posypany koperkiem.
Gulasz z soserem
Podstwowe produkty to: mieso-łopatka, cebula i soser.
Gulasz z soserem
Mieso pokrojone w kostkę smazymy na patelni przez 7 minut.
Gulasz z soserem
Do miesa dodajemy wody, soser ,mieszamy i dusimy pod przykryciem.
Gulasz z soserem
Do miesa dodajemy pokrojona w piórka cebule i dusimy przez 10 minut.