Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z bukietem warzywPrzygotowanie składników:
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne i również pokroić ją w kostkę.
Smażenie składników:
Cebulkę i paprykę wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem i smażyć przez pięć minut od czasu do czasu mieszając, po tym czasie wrzucić mięso, obficie doprawić pieprzem i obsmażyć na rumiano z każdej strony.
Przygotowanie marchewki:
Marchew obrać, pokroić w plasterki, dodać na patelnię, przesmażyć, podlać wodą i dusić całość pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut.
Kończenie dania:
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, przyprawę uniwersalną, słodką i ostrą paprykę. Dokładnie wymieszać, poddusić przez pięć minut. Wsypać posiekaną natkę, zagotować. Skrobię wymieszać z odrobiną wody i mieszając zawartość garnka rózgą stopniowo wlewać. Zagotować. Smacznego!