Sposób przygotowania:
Schab z ratatuj
Schab pokroić w cienkie plastry, rozbić tłuczkiem. Obtoczyć z obu stron w mące, usmażyć na rozgrzanej patelni, lekko posolić po wierzchu.
Bakłażan pokroić w ok. półcentymetrowe plastry, ułożyć na papierowym ręczniku, lekko posolić po wierzchu, zostawić na ok. 5-7 minut aż na wierzchu utworzą się kropelki soku. Odsączyć papierowym ręcznikiem. Odwrócić na drugą stronę, lekko posolić, zostawić na ok. 5-7 minut i osączyć papierowym ręcznikiem. Bakłażan pokroić w dużą kostkę.
Cukinię, pomidor i paprykę pokroić w dużą kostkę, razem z bakłażanem przełożyć na patelnię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy, wymieszać. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut
Na gorące, usmażone kotlety wykładać dużą ilość usmażonych warzyw. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.
Bakłażan pokroić w ok. półcentymetrowe plastry, ułożyć na papierowym ręczniku, lekko posolić po wierzchu, zostawić na ok. 5-7 minut aż na wierzchu utworzą się kropelki soku. Odsączyć papierowym ręcznikiem. Odwrócić na drugą stronę, lekko posolić, zostawić na ok. 5-7 minut i osączyć papierowym ręcznikiem. Bakłażan pokroić w dużą kostkę.
Cukinię, pomidor i paprykę pokroić w dużą kostkę, razem z bakłażanem przełożyć na patelnię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy, wymieszać. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut
Na gorące, usmażone kotlety wykładać dużą ilość usmażonych warzyw. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.
SylaUla