Sposób przygotowania:
Gulasz z warzywami Hortex w meksykańskim stylu
Mięso z szynki kroimy w kostkę, i nacieramy marynatą zrobioną z oliwy, octu balsamiczne go, zmiażdżonego czosnku, drobno pokrojonej papryczki chili oraz w wszystkich przypraw oprócz świeżej kolendry. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Zamarynowane mięso porcjami smażymy na patelni na rumiany kolor, przekładamy do garnka, podlewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości tj. ok. 1 godziny. Jak mięso jest już prawie miękkie dodajemy włoszczyznę paski Hortex, koncentrat pomidorowy oraz paprykę pokrojoną w paski i dalej gotujemy ok. 15 minut, na końcu dodajemy odsączoną kukurydzę, doprawiamy do smaku jeśli jest to konieczne. Gulasz podajemy z ryżem posypany świeżą kolendrą lub ewentualnie natką pietruszki.