zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Gulasz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz podawać z kaszą jęczmienną

Gulasz z warzywami

Składniki:

Gulasz z warzywami

 

  • 700g mięsa (szynki lub łopatki wieprzowej)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 100g selera
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami
Mięso pokroić w niedużą kostkę,posolić i popieprzyć,opruszyć mąką i smażyć na oleju do zrumienienia.podlać wodą (niepełna szklanka) i dusić ok. 15 min.
Warzywa pokroić w kostkę,dodać do mięsa (w razie potrzeby dolać jeszcze szklankę wody) i dusić jeszcze ok.20 min.
Podawać z kaszą jęczmienną.