Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gulasz z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny gulasz z dodatkiem warzyw.

Gulasz z warzywami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z warzywami.

 

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • 1 duża biała cebula
  • 3 marchewki
  • 2 kostki mięsne
  • 200g mrożonych brokuł
  • 200g mrożonego kalafiora
  • sól do smaku
  • 4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami.
Mięso pokroić w kostkę, mocno zrumienić na oleju. Cebulę pokroić w dużą kostkę, wrzucić do mięsa, chwilę razem smażyć, oprószyć solą. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa z cebulą. Dodać też kostki mięsne, mieloną paprykę i wlać 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem do miękkości. Jak mięso będzie już miękkie, dodać brokuły i kalafior, dusić do miękkości warzyw. Sos można w razie potrzeby doprawić jeszcze solą lub przyprawą uniwersalną. Podawać np. z ryżem.
Gulasz z warzywami.
Pokrojone w kostkę mięso, zrumienione na oleju.
Gulasz z warzywami.
Pokrojona w kostkę cebula dodana do mięsa i podsmażona.
Gulasz z warzywami.
Obrane, pokrojone w półplasterki marchewki dodane do mięsa z cebulą.
Gulasz z warzywami.
Brokuły i kalafior dodane do gulaszu i duszone do miękkości.