czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gulasz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gulasz to bardzo smaczne i sycące danie. Można go przyrządzać na wiele różnych sposobów. Ja proponuję taki:)

Gulasz z warzywami

Składniki:

Gulasz z warzywami

 

  • 500g wołowiny,
  • 500g szynki wieprzowej bez kości,
  • 2 marchewki,
  • puszka groszku,
  • cebula,
  • sól ziołowa,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • 1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą,
  • 1/2 łyżeczki curry indyjskiego,
  • 3 ziarna jałowca,
  • łyżeczka mąki,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą ziołową i pieprzem. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać posiekaną w kostkę cebulę. Smażyć chwilę. Następnie zalać wodą tak, by całe mięso było przykryte. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodać paprykę, jałowiec, curry oraz oregano. Przykryć i dusić około godziny, w razie potrzeby dolewając wodę. Na koniec dodać odsączony groszek oraz mąkę rozrobioną w trosze wody. Zagotować, doprawić do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Przed podaniem oprószyć odrobiną tymianku.