Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbki
Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć. Oczyszczona wątróbkę posolić i odstawić na parę chwil. Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy i kroimy na kostkę. Paprykę żółtą i czerwoną również umyć, przekroić na pół, aby wyciągnąć gniazda ziarenek, które znajdują się w środku i także pokroić na kostkę. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić ją na niewielką kostkę. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki, a później dodać do tego jeszcze paprykę. Wszystko razem poddusić pod przykryciem, aż warzywa osiągną miękkość. Posoloną wątróbkę pokroić w nieduże paseczki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wątróbkę wymieszać z warzywami, a następnie dodać do tego rozpuszczoną kostkę rosołową w jednej szklance wody. Do tego dodać odcedzoną kukurydzę oraz przecier pomidorowy. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania i dobrze wymieszać. Gulasz na koniec zagęścić śmietaną i dobrze wymieszać. Na koniec gulasz posypać umytą i posiekaną natką pietruszki.