Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Gulasz z wątróbki 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz z wątróbki podawać z ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty

Gulasz z wątróbki 5

Składniki:

Gulasz z wątróbki 5

 

  • Wątróbka wieprzowa -600 g
  • mąka -2 łyżki
  • tłuszcz
  • cebula -2 szt
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki 5
Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wątróbkę obtoczyć w mące, obsmażyć na wolnym ogniu z obu stron. Cebulę udusić na tłuszczu. Przełożyć usmażoną wątróbkę do rondla, podlać odrobiną wody, dodać cebulę i przyprawy, dusić kilka minut na wolnym ogniu.