Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbki dzika w sosie z wina
Wątróbkę z dzika zalewamy winem. Wina powinna być taka ilość, aby wątróbka była zakryta co najmniej w 2/3. W winie trzymamy kilka godzin w połowie czasu moczenia przewracając ją na drugą stronę. Następnie wątróbkę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy smalec. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rumienimy. Następnie dodajemy pokrojoną wątróbkę. Smażymy ciągle mieszając. Przesmażoną solimy i zalewamy czerwonym winem, tym w którym wątróbka się moczyła. Dodajemy musztardę Dijon i całość mieszamy. Chwilę dusimy odparowując sos. Jeśli lubi ktoś mniej winny, powinien podlać około 100ml bulionu, aby rozrzedzić sos i w razie potrzeby zagęścić łyżeczką mąki. Można podawać z ziemniaczkami lub kaszą gryczaną. Smacznego.