Sposób przygotowania:
Domowy gulasz z dzika
Umyte mięso pokroić w niewielką kostkę. Mięso skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 3 godziny do lodówki, aby mięsa naszło smakiem.
Mięso podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy mięso będzie miękkie sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i przyprawić.
Podawać z kaszą i surówką.
Mięso podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy mięso będzie miękkie sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i przyprawić.
Podawać z kaszą i surówką.