pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

gulasz z podrobów drobiowych z dodatkiem warzyw

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką

 

  • 500 g żołądków drobiowych
  • 2 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula czerwona
  • papryka ostra suszona 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką
Żołądki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić oprawione żołądki i smażyć ok. 5 minut. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać ostrą paprykę, wymieszać i nadal dusić na małym ogniu. Na oddzielnej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do żołądków. Marchewkę zetrzeć na tarce, a paprykę pokroić w paseczki , dodać do całości i dusić do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.
Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką
Żołądki drobiowe smażymy na patelni
Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką
Podlewamy wodą i dusimy kilka minut
Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką
Cabulę, marchewkę oraz paprykę smażymy
Gulasz z żołądków drobiowych z marchewką i papryką
Wszystko razem dusimy do miękkości składników