angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomita zupa z wykorzystaniem mięsa wołowego

Gulaszowa

Składniki:

Gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Gulaszowa
Ziemniaki, marchew i seler obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skórki pokroić w plastry. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanej margarynie, dodać czosnek i mięso. Dusić pod przykryciem 15min. Następnie dodać marchew, seler, pomidory, paprykę i kminek. Posolić, wlać tyle wody, aby przykryła zawartość garnka, dusić ok 35min. Potem wrzucić ziemniaki, dolać wody aby wszystkie składniki zupy były przykryte, gotować aż ziemniaki i mięso będą miękkie. Zupę zdjąć z ognia, doprawić papryką solą i pieprzem.