Sposób przygotowania:
Gulaszowa Edzi
Mięso wołowe kroimy w kawałki i przesmażamy na patelni na brązowo. Gotowe mięso przekładamy do garnka, zostawiając w patelni oliwę. Mięso wieprzowe kroimy w kawałki, cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy mięso, przesmażamy chwilkę, dodajemy pieprz i paprykę słodką i chwilkę przesmażamy, nie długo, żeby papryka nie zgorzkniała. Przesmażone mięsko z cebulką dodajemy do garnka, zalewamy bulionem lub wodą i gotujemy na wolnym ogniu ok 50 min. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i por w plasterki. Seler i pietruszkę zostawiamy w dużych kawałkach. Kiedy mięsko jest już prawię idealne wrzucamy warzywa i paprykę pozbawioną skórki i pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw. Ugotowany seler i pietruszkę wrzucamy do blendera, miksujemy i tym zagęszczamy naszą zupkę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.