Sposób przygotowania:
Gyros z pieczarkami
Cebulę należy pokroić w piórka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Warto ją posolić, dzięki temu szybciej zmięknie.
Obrane i umyte pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy doprawiając je solą i pieprzem.
Mięso należy pokroić w kawałki i doprawić, solą pieprzem i przyprawą gyros. Smażymy na złoto z każdej strony. Mięso, pieczarki i cebulę, przekładamy do jednego garnka.
Zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Gotowy sos można zaprawić odrobiną mąki i podać z kaszą.
Obrane i umyte pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy doprawiając je solą i pieprzem.
Mięso należy pokroić w kawałki i doprawić, solą pieprzem i przyprawą gyros. Smażymy na złoto z każdej strony. Mięso, pieczarki i cebulę, przekładamy do jednego garnka.
Zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Gotowy sos można zaprawić odrobiną mąki i podać z kaszą.