justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gyros z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie jest szybkie i bardzo smaczne, jest to doskonały sposób na szybki i smaczny obiad w tygodniu, smacznego.

Gyros z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gyros z pieczarkami

 

  • pierś z kurczaka 1 podwójna
  • pieczarki 30 dag
  • przyprawa do gyrosa 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • bulion drobiowy 1/2 szklanki
  • cebula 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Gyros z pieczarkami
Cebulę należy pokroić w piórka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Warto ją posolić, dzięki temu szybciej zmięknie.

Obrane i umyte pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy doprawiając je solą i pieprzem.

Mięso należy pokroić w kawałki i doprawić, solą pieprzem i przyprawą gyros. Smażymy na złoto z każdej strony. Mięso, pieczarki i cebulę, przekładamy do jednego garnka.

Zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Gotowy sos można zaprawić odrobiną mąki i podać z kaszą. 
Guros z pieczarkami
cebulę i pieczarki należy podsmażyć doprawiając je solą i pieprzem
Guros z pieczarkami
mięso kroimy na kawałeczki i podsmażamy