Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z pieczarkami i cukinią
Piersi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę lub paski. Przyprawiamy przyprawą Gyros, sosem sojowym, czosnkiem granulowanym, oregano oraz mieloną kolendrą. Warzywa i pieczarki myjemy i osuszamy. Cukinie kroimy na pół-paski, nie obieramy ze skórki. Pieczarki i pozostałe warzywa obieramy i drobno kroimy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy cebule, która posypujemy łyżeczką cukru (cebula puszcza wtedy więcej soku). Chwilkę smażymy i dodajemy piersi oraz pieczarki. Przyprawiamy pieprzem. Smażymy przez minutkę i dodajemy cukinię oraz seler naciowy, przyprawiamy. Smażymy często mieszając do miękkości wszystkich składników. Pod koniec dodajemy czosnek i całość zagęszczamy łyżką mąki rozpuszczonej w niewielkiej ilości zimnej wody. Przyprawiamy ostatecznie do smaku. Podajemy z ugotowanym ryżem.
bernika
luna
evita0007
PaniMISIOWA