Sposób przygotowania:
Gwiazdy wśród malin
Do miski przesiać mąkę dodać sól, cukier trzcinowy oraz proszek do pieczenia i sodę.Do miski z mlekiem dodać olej oraz jajka oraz likier czekoladowy i dokładnie wymieszać. Mieszankę mokrych składników dodać do suchych i szybko i niezbyt dokładnie wymieszać. Wsypać całe maliny ( kilka zostawić do dekoracji) i wmieszać je w ciasto. Foremkę silikonową napełnić ciastem.Nakładać po około 2 duże łyżki ciasta. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec je około 20. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić na około 3-5 minut.Wyjąć z piekarnika. Wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. W kąpieli wodnej roztopić kuwerturę i trzymając za dół babeczki górę maczać w czekoladzie. Na środku położyć malinkę i zostawić do stężenia czekolady. Smacznego! Z podanych składników upiekłam 12 babeczek średniej wielkości.
2milutka
monikaT83
cris
monikaT83