Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Gyros Glumandy - z patelni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gyros w ten sposob zrobiony, do zludzenia przypomina originalny mysle o takim,ktory piecze sie na specjalnym urzadzeniu, w pozycji pionowej.

Gyros Glumandy - z patelni

Składniki:

Gyros Glumandy - z patelni

 

  • 400g karczku
  • 3 cebule
  • olej
  • przyprawa do gyrosu

 

 

Sposób przygotowania:

Gyros Glumandy - z patelni
Mieso pokroic w male, podluzne, waskie kawalki. Tluszcz powycinac. Cebule obrac i pokroic w cienkie paseczki. W duzej misce ulokowac mieso i cebule. Dodac 3 lyzki stolowe przyprawy do gyrosu. Nalac oleju ..ok 4-5 lyzek stolowych. Wymieszac i zostawic do przegryzienia. Po ok godzinie, rozgrzac duza, teflonowa patelnie i na goraca nalozyc polowe miesa. Celowo nie piec wszystkiego naraz, aby nie wytworzyla sie woda. Czesto mieszac. Cebula powinna nabrac pieknego przyrumienionego koloru a mieso ma byc dobrze przypieczone. Dla wiekszej ilosci ludzi, piec partiami i na koniec wszystko razem dogrzac. Podawac z ryzem i tzatzikami :)