zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Halibut pieczony z winem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

smaczny Halibut pieczony z winem

Halibut pieczony z winem

Składniki:

Halibut pieczony z winem

 

  • 1 kg ryby
  • 30-45g masla
  • 10g smietany
  • 125ml bialego wina
  • pol cytryny
  • garsc posiekanej natki pietruszki
  • sol i cukier

 

Sposób przygotowania:

Halibut pieczony z winem
Rybe nalezy sprawic,skore sciagnac,natrzec sola.Rybe ulozyc w wysmarowanym tluszczem naczyniu zaroodpornym,po czym polac ja po wierzchu stopionym tluszczem.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 160-180st i piec okolo 25min.Podczas pieczenia podlewac winem rozmieszanym z mala iloscia wody.Gdy rya bedzie miekka,wlac smietane i piec jeszcze okolo 5 min.Gotowa rybe przybrac posiekana natka pietruszki i plastrami nieobranej cytryny.Podawac z gotowanymi ziemniakami oraz surowka z kiszonej kapusty

Tagi:

ryba ryby