Sposób przygotowania:
Halibut pieczony z cukinią i pomidorkami
Umyć i osuszyć steki z halibuta ( jeśli był mrożony to rozmrozić ). Zrobić marynatę z 2 miarek oleju , soku z cytryny i przypraw . Zalać marynatą rybę i zostawić na godzinę . Wyjąć z marynaty i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Cukinię umyć . Usunąć pestki . Pokroić w grubsze pół plastry . Ułożyć w pojemniku ActiFry r cukinię i ćwiartki ziemniaków . Posypać szczyptą grubo mielonego pieprzu i przyprawy Piri-Piri , polać miarką oleju .Nastawić czas na 30 minut .Po upływie 22 minut wyłączyć urządzenie i dołożyć nacięte pomidorki i steki ( rozsunąć ziemniaki i cukinię . Ponownie włączyć urządzenie . Piec jeszcze 8 minut .Po upływie czasu pieczenia wyłączyć . Wyjąć rybę , ziemniaki , cukinię i pomidorki .Wg upodobania można posolić .
Luśka
Babciagramolka
Nie - nie jest co prawda taka jak smażona na oleju - bardziej jak pieczona w folii po skropieniu oleje ) . Smaczna - starczy kilka minut . Lepiej chyba piec filet nie stek bo mieszadło obraca i stek może się uszkodzić - smaku to nie zmieni ale jak zależy nam na wyglądzie to zawsze niepewność zostanie . Następny raz zrobię filety albo roladki z ryby .
Tit
Babciagramolka
Nie - obraca się wolno- bardzo delikatnie ale w jednym rytmie - trochę to ogranicza możliwość włożenia np jakiegoś warzywa faszerowanego np papryki . Przydała by się możliwość wyjęcia mieszadła .