Sposób przygotowania:
Halibut z nutką pomarańczy
Rozmrożonego halibuta dzielimy części (ja miałam 3porcje),myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdą porcję solimy i pieprzymy-przekładamy do miski lub innego naczynia. Polewamy sokiem z wyciśniętej pomarańczy ,posypujemy natką,mieszamy i wkładamy do lodówki na ok 1godz. (w międzyczasie rybę przemieszać żeby sok z pomarańczy dotarł do każdego kawałka ryby) Po upływie tego czasu porcje halibuta wykładamy na wysmarowaną olejem blaszkę/naczynie,polewamy resztą marynaty,przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w 180*C (grzanie góra) ok. 20 minut. Po 20 minutach ściągamy folię i jeszcze chwilkę zapiekamy rybkę,żeby jej nadać lekkiego koloru. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Smacznego . . . . .
gusia1000