evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Halibut z porem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uwielbiam tą rybę,szkoda tylko że tak szybko się ją zjada ^^

Halibut z porem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Halibut z porem

 

  • 2 ładne porcje halibuta
  • por ok.20cm (biała część)
  • sok z jednego plastra cytryny
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
  • folia aluminiowa 2 kawałki
  • 2 łyżeczki olej + olej do wysmarowania folii

Sposób przygotowania:

Halibut z porem
Pokrojonego w krążki pora przesmażamy chwilkę na patelni z dodatkiem dwóch łyżeczek oleju,soli i pieprzu-odstawiamy Porcje ryb skrobiemy i myjemy pod bieżącą wodą.Osuszoną ręcznikiem kuchennym kropimy cytryną oraz solimy i pieprzymy z obu stron. Następnie wykładamy na wysmarowaną olejem folię aluminiową.Na wierzch układamy pora i zawijamy folię.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 190*C (grzanie góra-druga półka od góry) i gotowe...
Halibut z porem
Pokrojonego w krążki pora przesmażamy chwilkę na patelni z dodatkiem dwóch łyżeczek oleju,soli i pieprzu-odstawiamy
Halibut z porem
Porcje ryb skrobiemy i myjemy pod bieżącą wodą.Osuszoną recznikiem kuchennym kropimy cytryną oraz solimy i pieprzymy z obu stron.
Halibut z porem
Następnie wykładamy na wysmarowaną olejem folię aluminiową.Na wierzch układamy pora i zawijamy folię.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 190*C (grzanie góra-druga półka od góry) i gotowe...